Akciju Dani Svratišta, Centar za integraciju mladih prvi put ove godine organizuje u saradnji sa NVO „Adra“ i mladim umetnicima iz Majdanpeka, okupljenim oko projekta Refresh Art&Soul.

Kako je rekla Mila Muškinja, koordinatorka Svratišta za decu ulice, dvodnevno druženje počelo je juče i nastaviće se danas u Kulturnom centru REX, koji drži širom otvorena vrata za sve programe namenjene deci Svratišta.

– Danima posvećenim Svratištu želeli smo pre svega da zahvalimo svim prijateljima, donatorima i građanima koji sve ovo vreme od otvaranja na bilo koji način brinu o deci ulice, tako što ćemo im omogućiti da se bliže upoznaju sa decom koja tu dolaze – rekla je Muškinja. Sinoć u Rexu održana je promocija knjige „Iz mojih cipela“ koja predstavlja zbirku misli, izjava, odgovora zabeleženih tokom rada sa decom koja povremeno borave u Svratištu za decu ulice. Njihova zapažanja su zanimljiva, često duhovita, mudra i poučna, kaže koordinatorka Svratišta, a opet mnoge mogu i rastužiti. Svi oni koji su kupili ovu knjigu svakako će oprineti funkcionisanju Svratišta za decu ulice, koje još nema rešen sistem finansiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari