Saradnjom Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Beogradske tvrđave, prikupljeno je 50 novogodišnjih paketića za decu korisnika materijalnog obezbeđenja i korisnika narodnih kuhinja. Paketići su podeljeni juče u Vojnom muzeju na Kalemegdanu.

Tom prilikom kustos je proveo decu kroz muzej, a na kraju šetnje dočekali su ih glumci obučeni u kostime srednjovekovnog srpskog plemstva, Stefana Lazarevića i njegovu majku, kneginju Milicu koji su im pričali o viteštvu i dvorskoj etikeciji, običajima vlastodržaca onog vremena kao i o istoriji grada.

– Kao i svake godine, JP Beogradska tvrđava pripremila je iznenađenje za najmlađe sugrađane koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, ovaj put radi se o deci korisnika materijalne pomoći kao i narodnih kuhinja. Naravno, ovom prilikom nije pripremljeno dovoljno poklona za svu decu iz ove kategorije, pa su u ovoj akciji učestvovali i neki drugi donatori, kako bi sva deca, iz svih delova grada dobila paketić – za Danas je rekla Jadranka Gvozdenović iz Gradskog centra za socijalni rad.

Ona je ovom prilikom napomenula da je korisnika materijalne pomoći iz dana u dan sve više, dok narodne kuhinje svakodnevno nahrane skoro 7000 građana od čega jednu trećinu čine deca. Grad je tokom 2009. izdvojio 122 miliona dinara za obezbeđivanje materijalne pomoći i preko 290 miliona za narodne kuhinje. U narednoj godini, za ove svrhe planira se izdvajanje preko 300 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari