Učesnici tuče u kojoj je đak OŠ „Branko Ćopić“ na Vidikovcu povređen, kada je kamenom udaren u glavu, pohađaće vaspitni rad i neće biti izbačeni iz škole, izjavila je juče direktorka te škole Snežana Kitanović.


„Imaće obavezu da dolaze na razgovore, sa njima će raditi pedagog i psiholog, biće uključen Tim za zaštitu učenika od nasilja. Učesnici i očevidci, kao i njihovi roditelji, biće obuhvaćeni ovim vaspitnim radom“, rekla je Kitanovićeva.

U tuči koja se dogodila oko trideset metara od školskog dvorišta učenik osmog razreda F.M. (14) udario je M.T. (14) kamenom u glavu, nakon čega je povređeni dečak morao da ide na ušivanje i detaljni pregled u Urgentnom centru. Na sučeljavanju svih učesnika incidenta, koje je organizovala direktorka škole, utvrđeno je da je do sukoba došlo kada je M.T. ošamario đaka koji je vređao njegovog druga. Nakon toga je izbila tuča u kojoj je F.M. uzeo kamen i udario M.T. u glavu. F.M. je izjavio da je uzeo kamen zato što se u tuči osetio slabijim. U vreme sukoba školski policajac kojeg OŠ „Branko Ćopić“ deli sa još jednom školom, bio je na bolovanju, kazala je Kitanovićeva. „Mi imamo ukupno 1.450 učenika i potrebno je da školski policajac u našoj školi bude celodnevno i svakodnevno“, istakla je direktorka i dodala da je škola o tome obavestila policiju, iz koje je stigao odgovor da nemaju dovoljno ljudi. Kitanovićeva je rekla da deca ne snose krivicu za izbijanje tuče, nego roditelji i škola koji su „negde napravili propust“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari