– Nekoliko puta sam se sreo sa Aleksandrom Konuzinom, ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji i on nijednom nije tražio, a pogotovu nije zahtevao da se vrate raniji nazivi ulica, niti je učinio bilo šta što bi odstupilo od njegove uloge diplomate koji predstavlja svoju zemlju.

 Svi naši razgovori bili su u formi sugestija, razmišljanja i iznalaženja najboljih rešenja za uspostavljanje dobrih odnosa naše dve zemlje, tako da su tvrdnje pojedinih državnih i partijskih funkcionera o tome da je ambasador nešto „zahtevao“ jednostavno neistinite – izjavio je Milan Krkobabić, zamenik gradonačelnika. Od svog stupanja na dužnost ambasador Konuzin je dokazao da je, pre svega, veliki prijatelj Beograda i Srbije i sve njegove sugestije bile su dobronamerne i kao takve ih je grad i shvatio, naglašava Krkobabić.

– Promena naziva ulica je u nadležnosti Skupštine grada. Procedura je takva da se inicijativa o promeni naziva prosledi komisiji koja, ukoliko pozitivno odluči, predlog prosleđuje Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Ukoliko i ono da pozitivno mišljenje, o predlogu konačno odlučuju odbornici gradskog parlamenta. Poštovaćemo proceduru i nećemo ponavljati greške iz prošlosti i jednostavno brisati ono što nam u datom trenutku ne odgovara – ističe zamenik gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari