Opština Zvezdara poklonila je juče Veterinarskoj stanici „Beograd“ dva specijalizovana automobila namenjena hvatanju i zbrinjavanju pasa lutalica. Ključeve dva automobila marke „pežo“ pomoćniku gradskog sekretara za komunalne i stambene poslove Vladi Terzinu uručio je Milan Popović, predsednik opštine Zvezdara.


– Problem pasa lutalica zajednički moraju rešavati grad Beograd, gradske opštine i građani. Na našoj opštini već godinama imamo problem sa napuštenim psima, koji su često agresivni. Pitali smo nadležne iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove kako možemo da im pomognemo i oni su nam rekli da im za uspešniji rad nedostaju vozila. Tada smo odvojili dva miliona dinara, kupili dva automobila i opremili onako kako propisi zahtevaju – objasnio je Milan Popović.

Predsednik opštine Zvezdara još jednom je apelovao na Beograđane da ne napuštaju svoje pse, već da se, ako više nisu u mogućnosti da se o njima brinu, obrate nadležnim ustanovama.

Zahvalivši opštini Zvezdara na ovoj donaciji, Vlada Terzin je rekao da se uklanjanjem pasa lutalica u Beogradu trenutno bavi dvadesetak ljudi, podeljenih u nekoliko ekipa. On je objasnio da pasa lutalica najviše ima na Zvezdari i obodnim delovima grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari