Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić izjavio je da će danas raspisati lokalne izbore u Zemunu i Voždovcu, ukoliko su privremeni organi u tim opštinama obavili sve pripremne radnje.

Antić je sinoć Televiziji Studio B rekao da očekuje da će lokalni izbori u Zemunu i Voždovacu biti održani krajem maja ili početkom juna. „Ja ću tokom sutrašnjeg dana imati finalne informacije iz gradskih opština Zemun i Voždovac da li su sve pripremne radnje okončane. I ako dobijem te informacije, za koje pretpostavljam da su pozitivne, jer opštinski privremeni organi rade većnekoliko nedelja u Zemunu, a više od mesec dana u Voždiovcu, ja ću tokom sutrašnjeg dana raspisati izbore“, kazao je Antić.

On je rekao da je u Zemunu formirana Opštinska izborna komisija koja ima sedam članova – po tri predstavnika iz koalicije Za evropski Zemun i SRS-ar i jednog iz DSS-a. Antićje rekao da će SPS u narednih nekoliko dana doneti odluku o tome s kim će nastupiti na lokalnim izborima. „Postoje realne mogućnosti da ćemo na izborima u beogradskim opstinama nastupiti sa našim postojećim koalicionim partnerima iz republičke i gradske skupštine, a o tome ćemo odluku doneti tokom narednih nekoliko dana“, kazao je Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari