Gradski prevoz od sutra, ipak, bez novih pravila, sve po starom 1Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV

Posle zahteva predsednika Srbije i nove odluke Republičkog Kriznog štaba kojim je obavezna instrukcija o organizovanju javnog prevoza pretvorena u preporuku, Sekretarijat za javni prevoz dao je instrukcije prevoznicima i uputio apel građanima, prenosi Beoinfo.

Kako je precizirao gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, javni prevoz u Beogradu obnavlja se od 8. maja u 4 sata u istom obimu i na isti način kao pre odluke o ukidanju javnog prevoza.

– Javni prevoz mogu da koriste svi građani a ne samo zaposleni. Za korišćenje javnog prevoza mogu da se koriste sve postojeće karte, kao i pre odluke o ukidanju javnog prevoza u vanrednom stanju. Pošto javni prevoz mogu da koriste svi građani ukidaju se redari koji su uvedeni na osnovu instrukcije Republičkog Kriznog štaba da se kontroliše ko koristi javni prevoz – istakao je Vasiljević.

On je apelovao na građane da poštuju preporuke epidemiologa, da koriste maske i rukavice, kao i da drže socijalnu distancu. To će biti lična odgovornost građana a ne odgovornost prevoznika, poručio je Vasiljević.  

Vlada Srbije donela danas odluku da su svi građani i privrednici, sve vreme trajanja opasnosti od širenja korona virusa, u obavezi da se pridržavaju zaštitnih mera

Gradski prevoz od sutra, ipak, bez novih pravila, sve po starom 2

Od sutra otvorena sva prodajna mesta Bus Plusa

Sem prodajnog mesta „Beograđanka”, koje se otvara sutra, već danas su otvorena sva ostala prodajna mesta Bus Plusa, o čemu se građani mogu obavestiti na linku.

Kako je saopšteno iz Sistema Bus Plus, na svim prodajnim mestima obezbeđene su sve mere koje se tiču bezbednosti i zdravlja naših sugrađana. Kako bi se smanjile gužve na ponovo otvorenim prodajnim mestima Bus Plusa, ali i na najbrži način došlo do mesečnih personalizovanih kartica za zaposlene, važno je da se one i dalje naručuju preko poslodavca, poručuju beogradske vlasti.

Sva pravna lica, odnosno poslodavci imaju mogućnost da poruče kartice direktno – onlajn, preko sajta Sistema Bus Plus.

Za sprovođenje grupne izrade kartica za zaposlene važni su sledeći koraci: ukoliko pravno lice nije registrovano u Sistemu Bus Plusa, potrebno je da se registruje preko linka https://www.busplus.rs/prijava-za-registraciju-firme.php. Nakon registracije dobijaju se sve neophodne informacije, a za dodatna pitanja na raspolaganju su agenti u Korisničkom centru na telefone: 7155-177 i 7155-179.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari