Javno komunalno preduzeće Beogradske elektrane danas će završiti grejnu sezonu. Međutim, u periodu od 16. aprila do 3. maja, Beogradske elektrane će i dalje isporučivati toplotnu energiju korisnicima i to danima za koje, kako se navodi u gradskoj odluci, „u poslednjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Hidrometeorološki zavod Srbije prognozira srednju dnevnu temperaturu od plus 12 stepeni Celzijusa ili nižu“.

 To znači da će svi toplotni izvori preduzeća od 16. aprila do 3. maja biti u potpunosti spremni da greju stanove, ukoliko se ispune ovi temperaturni uslovi.

U Elektranama kažu da je ova grejna sezona bila je jedna od najdužih u 45. godišnjoj istoriji preduzeća. Zbog toga su postrojenja preduzeća u protekloj grejnoj sezoni radila više od 40 dana u 24-časovnom režimu isporuke toplotne energije, a procenjuje se da će broj grejnih dana iznositi čak oko 190. Evidentiran je vrlo mali broj reklamacija i kvarova, pa u Beogradskim elektranama ocenjuju da je grejna sezona 2009/2010. bila veoma uspešna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari