Žiri za izbor najlepše uređenih zelenih površina i objekata na Savskom vencu, izabrao je najbolje na ovoj gradskoj opštini za ovu godinu, u šest zvaničnih i jednoj posebnoj kategoriji. Najlepša zelena površina oko stambenog objekta (blokovsko zelenilo) je dvorište stambene zgrade u Sarajevskoj 11. Najlepša zelena površina oko poslovnog objekta je porta Manastira Vavedenje na Senjaku,a najlepši balkon – terasa okrenuta prema ulici je krovna terasa u ulici Svetozara Markovića 54.


Najlepše uređeno školsko dvorište je u privatnoj školi „Kreativno pero“ u Tolstojevoj ulici 58 na Dedinju. Najlepše dvorište predškolske ustanove je u dečjem vrtiću „Mašana“ u ulici Aleksandra Stambolijskog broj 25 a najlepša novopodignuta zelena površina je parkić pored opštine u Ulici kneza Miloša 69. Van ovih šest zvaničnih kategorija žiri je odlučio da pohvali i nagradi unutrašnje zelenilo u hodnicima i na stepeništu solitera u ulici Ljutice Bogdana 2.

Najbolji na opštini biće zvanično proglašeni i nagrađeni na posebnoj svečanosti, a spisak najboljih već je prosleđen „Zelenilu Beograd“ koje će najbolje u gradu proglasiti i nagraditi na svečanosti zakazanoj za 12. jun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari