Opština Novi Beograd će u narednom periodu u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta izgraditi prvi sportski mini pič teren u ovoj opštini.

Reč je o ograđenim terenima sa veštačkom travom koji se mogu koristiti za više različitih sportova – fudbal, rukomet, odbojku i košarku. Ovakav tip terena je uobičajen u zemljama Evropske unije, a projekat podržavaju UEFA i Fudbalski savez Srbije. Ugovor o izgradnja mini pič terena sa ministarkom omladine i sporta Snežanom Samardžić Marković, ambasadorom Norveške u Srbiji Hakon Blankenborgom i predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Tomislavom Karadžićem juče je potpisao Đorđe Popac, načelnik Uprave opštine Novi Beograd.

Opština Novi Beograd konkurisala je na osnovu javnog poziva Ministartsva omladine i sporta i Fudbalskog saveza Srbije u okviru projekta „Izgradnja mini pič terena za mlade“ za izgradnju jednog takvog terena na svojoj teritoriji. Potpisivanjem ugovora juče je počela realizacija projekta tako da će građani Novog Beograda uskoro dobiti prvi mini pič teren.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari