Kiša za kraj festivala 1Foto: Antonije Kosanović

Jubilarni 15. Beer fest završen je koncertima Plavog orkestra i Dejana Petrovića pred nekoliko hiljada ljudi koji su došli uprkos lošem vremenu.

Poslednji festivalski dan pored kiše, koja je evidentno uticala na posećenost, obeležila je „Noć Plavog orkestra“. Sarajevski veterani svirali su više od dva sata, a nastup je organizovan u sklopu turneje „Everblue“. Loša i ostatak benda uspeli su da privuku svoje fanove na beogradsko Ušće i pored nepovoljnih vremenskih uslova. Umetnički presek  čitavog stvaralaštva ovog sastava najuporniji posetioci otpevali su u glas sa pevačem, ali i sa specijalnim gostima Brankom Đurićem Đurom. „Ako su to samo bile laži“, „Suada“, „Sava tiho teče“, kao i „Kaja“ i „Odlazim“ samo su neki od hitova koji su se čuli sinoć. Kiša nije pokvarila ni vesele tonove koje je sa scene plasirao Del arno bend, a nastup nije mogao da prođe bez pesama „Dim iz moje lule“ i „Svakog dana reci hvala“.

U prethodnih pet dana kroz festival je prošlo oko pola miliona ljudi, a organizatore osim zadovoljstva čeka i veliki posao sređivanja koncertnog prostora od đubreta, kao i demontiranje dveju bina. Ovogodišnji Beer fest pamtiće se po koncertu Riblje čorbe pred 130.000 ljudi, po povratku Direktora, kao i po sjajnom nastupu Darka Rundeka i grupa Hladno pivo i Brkovi. Od svetskih zvezda svirali su britanski sastavi Asian Dub Foundation i Stereo MC’s koji su upotpunivši jubilej 15. u nizu beogradskog pivskog festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.