Svi oni koji su se našli na rang-listi za prodaju 1.000 socijalno neprofitnih stanova mogu od da pogledaju ponuđene stanove i odaberu one koji im najviše odgovaraju. Naime, na zvaničnom sajtu grada Beograda www.beograd.rs, na delu pod nazivom Gradske aktuelnosti, zainteresovani sugrađani mogu da vide sve što ih zanima, od lokacije, kvadrature stana i etaže do skice stambenih jedinica.

Stanovi se grade u Vojvođanskoj ulici (blokovi 61 i 63) i u naselju Dr Ivan Ribar. Od ukupnog broja stanova, najviše je jednoiposobnih (428), zatim dvosobnih (212), jednosobnih (187), pa slede dvoiposobni i veći. Lice koje ostvari pravo na kupovinu stana moći će da kupi i manji stan od onog na koji ima pravo.

Pravo da učestvuju na konkursu imali su zaposleni u obrazovanju i naučnoistraživačkoj delatnosti, zdravstvu i socijalnoj zaštiti, pravosuđu, Policijskoj upravi za grad, gradskoj upravi i opštinskim upravama, javnim preduzećima iz komunalno-stambene oblasti i u drugim javnim preduzećima, ustanovama, javnim i drugim službama čiji je osnivačgrad i gradska opština. Za kupovinu stanova mogli su da konkurišu i mladi bračni parovi, ratni vojni invalidi iz oružanih akcija posle 17. avgusta 1990. godine, roditelji, usvojioci ili staratelji lica sa psihofizičkom ometenošću, invalidna lica sa teškim telesnim oštećenjem, samostalni umetnici zaslužni sportisti i sportisti međunarodnog razreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari