Šesti međunarodni NLB miting za Trofej Beograda 2009 održaće se u subotu i nedelju, na bazenu „TENT“ u Obrenovcu. Tim povodom u Skupštini grada organizovana je konferencija za novinare, na kojoj je rečeno da se očekuje učešće više od 200 sportista i 25 do 30 klubova iz nekoliko zemalja.


– Ovaj miting već godinama okuplja najbolje plivače iz okruženja. Za njih je to priprema i provera pred velika evropska i svetska takmičenja – rekao je predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Dragan Ćirić. Aca Kovačević, sekretar Sekretarijata, kazao je da će u Obrenovcu nastupiti mladi plivači.

– Grad je učinio sve da ovo takmičenje bude održano na visokom nivou, pa zato očekujem i dobre rezultate – istakao je Kovačević.

Predsednik Plivačkog saveza Beograda Ivan Đorđević rekao je da će se zbog rekonstrukcije otvorenog bazena na Tašmajdanu, takmičenje ove godine održati u zatvorenom bazenu, što plivačima ne odgovara, budući da se predstojeća velika takmičenja održavaju na otvorenim bazenima. Prema njegovim rečima, reprezentacije Italije i Grčke otkazale su nastup zato što se miting održava u dvorani. Do sada je potvrđen dolazak plivača iz Slovenije i Bosne i Hercegovine, a učešće u mitingu uzeće i svi naši najbolji plivači, osim Milorada Čavića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari