Predsednik „Erport sitija“ Gilijem Dekel u razgovoru sa predstavnicima Grada izjavio je da uprkos svetskoj ekonomskoj krizi, ova kompanija želi da nastavi sa izgradnjom poslovnih objekata u Beogradu, a zainteresovana je i za investiranje u oblasti stanogradnje. Kompleks „Erport siti“, sa do sada izgrađenih 80.000 kvadratnih metara, predstavlja najveći poslovni prostor na Balkanu, a obim dosadašnjih investicija iznosi 200 miliona evra. Od ukupno 14 predviđenih zgrada do sada je izgrađeno sedam.

Dekel je ukazao na dosadašnju dobru saradnju sa Gradom i pozdravio donošenje novog zakona o planiranju i izgradnji koji će ubrzati izradu planova i skratiti proceduru za dobijanje građevinskih dozvola. On je sugerisao i otvaranje posebnog odeljenja za velike investitore, čime bi se dodatno olakšalo poslovanje, ubrzala realizacija investicija i otvaranje novih radnih mesta.

– Ohrabruje činjenica da su veliki investitori i dalje raspoloženi da ulažu u Beograd, a mi ćemo sa svoje strane učiniti sve da u okviru zakonskih rešenja ubrzamo proceduru i olakšamo poslovanje. Raduje nas namera gospodina Dekela da u narednom periodu nastavi sa razvojem ovog kompleksa, kao i da proširi svoje investicije na oblast stanogradnje – rekao je Željko Ožegović, član Gradskog veća, juče u razgovoru sa Dekelom.

Inače, „Erport siti“ je 2006. godine dobio nagradu OECD-a kao najveća grinfild investicija u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari