Opština Voždovac stavila je juče van snage odluku na osnovu koje je Republički geodetski zavod usvojio žalbu skupštine stanara dve zgrade na Voždovcu, koji se protive izgradnji hipermarketa „Vero“, saopštila je kompanija Veropulos.

Kako je navedeno u saopštenju te trgovinske kompanije, opštinska odluka zasnovana na prethodnom Uverenju o agregatskoj stanici Voždovac stavljena je van snage i poslužiće kao osnov da Republički geodetski zavod izmeni svoju odluku. Skupština stanara juče je saopštila da je Republički geodetski zavod dao nalog Centru Beograd da agregat izgrađen 1989. godine ucrta kao legalan objekat.

To, praktično, znači da dozvola koju je Veropulos dobio za izgradnju hipermarketa nije zasnovana na verodostojnim dokumentima. Stanari iz Vojvode Stepe 251 i Kostolačke 60 više od godinu dana protestuju zbog gradnje megamarketa „Vero“ na prostoru koji je pripao njima prilikom kupovine stanova. Tokom protesta bilo je više fizičkih sukoba stanara i obezbeđenja, koji su povremeno rezultirali intervencijama Hitne pomoći i privođenjima stanara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari