Javno komunalno preduzeće Parking servis organizovaće i ovog proleća akciju uklanjanja neregistrovanih i napuštenih vozila sa javnih površina. Tako će vozila koja prijave njihovi vlasnici biti odneta besplatno, a ukoliko to odnošenje naloži komunalna inspekcija, vlasnik će morati da plati 5.300 dinara. Iz tog preduzeća zato apeluju na sugrađane da iskoriste ovu pogodnost i izbegnu plaćanje troškova nošenja.


– Pretpostavljamo da bi se znatan broj građana rado odrekao havarisanih automobila, ali zbog neinformisanosti ne znaju kako da reše taj problem. Treba istaći da mi imamo razrađen način uklanjanja tih vozila na plac u Bloku 66 na Novom Beogradu. Ove godine odnošenje havarisanih vozila značajno je i zbog ulepšavanja grada budući da će Beograd tokom prvog ATP turnira u tenisu i Univerzijade posetiti veliki broj stranaca – istakao je Branko Arsenijević iz Parking servisa.

Međutim, u nedavnom razgovoru za naš list, direktor GSP Beograd Radoslav Nikolićukazao je na problem odvoženja havarisanih vozila na plac u Bloku 66, koji pripada tom preduzeću. Naime, lokacija za havarisana vozila koja se uklanjaju sa ulica, kako bi se grad ulepšao, nalazi se pod prozorima Univerzitetskog sela, gde će upravo biti smešteni sportisti koji treba da vide grad u najboljem svetlu. Oba gradska preduzeća najavljuju pronalaženje nove lokacije za havarisana vozila, ali se postavlja pitanje hoće li uz novo čišćenje grada to biti urađeno pre početka Univerzijade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari