Članovi Gradskog veća iz G17 PLUS Goran Kreclović i Miroslav Čučković uputili su juče zahtev načelniku Gradske uprave i Gradskom veću za smenu gradske sekretarke za zdravstvo Dragane Jovanović. U obrazloženju inicijative navodi se da sekretarka za zdravstvo svojim neodgovornim radom i realizacijom gradskog budžeta za zdravstvo od samo šest odsto, ozbiljno ugrožava funkcionisanje sistema zdravstvene zaštite koja je u odgovornosti Grada.


Takođe se navodi da za kapitalne investicije Sekretarijat nije utrošio preko 500 miliona dinara.Time su Beograđani uskraćeni za poboljšanje zdravstvenog sistema u Beogradu. Ovakvim radom Sekretarijat je doveo u pitanje završetak rekonstrukcije kliničko-bolničkih centara, kao i drugih ustanova u Beogradu pri čemu je Ministarstvo zdravlja sve svoje obaveze završilo u ugovorenom roku.

I pored brojnih upozorenja na ovakav katastrofalan rad u prethodnom periodu, Dragana Jovanović je aktivnost Sekretarijata svela isključivo na paušalna, neargumentovana optuživanja i medijski senzacionalizam, zaključuje se u tekstu ove inicijative.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari