Javno komunalno preduzeće Infostan danas počinje sa dostavljanjem novembarskih uplatnica novog izgleda i formata na kojima će cene vode i iznošenja smeća biti niže za pet odsto. Odluku o smanjenju cena je doneo gradonačelnik Dragan Đilas.


– Nakon uvida u prihode Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija, utvrđeno je da su oni sasvim dovoljni da pokriju troškove poslovanja ovog preduzeća, pa je doneta odluka da se naknada za vodu smanji za pet odsto. Odluka o sniženju cene iznošenja smeća takođe je doneta posle obavljenog uvida u stanje JKP Gradska čistoća – rekao je Branisav Rakić, direktor Uprave za cene Sekretarijata za privredu.

Na novim uplatnicama JKP Infostan, osim obaveštenja o ceni korišćenih komunalnih usluga, građani će dobiti i informacije o stanju duga zaključno sa 31. decembrom 2008. godine, pravima na popuste i subvencije, ukupnim dugom ili pretplatom, kao i načinima na koji mogu da ulože žalbu na račun.

Za socijalno ugrožene porodice Grad omogućava popust prilikom plaćanja računa od 10 do 50 odsto. Popust od pet odsto ostvaruju svi korisnici koji do petnaestog u mesecu izmire dugovanja za prethodni mesec. Pravo popusta imaju i podstanari koji su zaključili ugovor o podstanarskom odnosu sa stanodavcima, kada je ugovorom utvrđeno da račun plaća podstanar, pod uslovom da ima prebivalište u Beogradu.

Predlozi i sugestije

Kako bi se građani privikli na novi izgled uplatnice, ali i učestvovali u njenom kreiranju, JKP Infostan će u naredna dva meseca primati predloge, sugestije i eventualne reklamacije na stanje prikazanog duga koje korisnici mogu uputiti na i-mejl adresu infoŸinfostan.co.rs, ili ih mogu dostaviti lično radnim jedinicama JKP Infostan na teritoriji opštine na kojoj žive, svakog radnog dana od 8 do 16 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari