Predškolska ustanova Rakovica od septembra meseca bogatija je za još jedan dečji objekat. Vrtić „Oraščić“ u Ulici Vidikovački venac bb samo je jedan u nizu objekata koje su gradske vlasti uzele u zakup, a potom ga prilagodile za boravak najmlađih.

Za opremanje ovog objekta površine 1.730 kvadratnih iz gradskog budžeta izdvojeno je 3.791.570 dinara. Od septembra meseca u njemu boravi oko 400 mališana, uzrasta od tri do sedam godina, koji su premešteni iz vrtića Labudić, budući da se taj vrtić trenutno renovira. Od Nove godine, kako tvrde nadležni, ovi mališani vratiće se u svoj vrtić, a „Oraščić“ bi trebalo da primi oko 300 nove dece, koja se trenutno nalaze na listi čekanja PU Rakovica.

Gradska sekretarka za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić i predsednik opštine Rakovica Bojan Milić juče su posetili ovu ustanovu, gde su ih prigodnom priredbom dočekali razdragani mališani.

– Ovaj vrtić nije samo nov i lep, već je i bezbedan što je roditeljima možda najvažnije. Prostorije u kojima deca borave su velike i svetle gde može da se realizuje vaspitno obrazovni rad. Osim novih didaktičkih sredstava, igračaka mališani ovde imaju fiskulturnu salu, ali i dvorište gde mogu da se igraju – dodala je ona. U ovoj ustanovi postoji i lift, namenjen za prevoz hrane.

Direktorka PU Rakovica Radmila Aranđelović rekla je da je otvaranjem vrtića „Oraščić“ i adaptiranjem „Labudića“ i lista čekanja smanjena. A prema najavama gradske sekretarke za dečju zaštitu i ubuduće će se raditi na proširenju kapaciteta rakovičkih vrtića.

PU Rakovica koristi 16 objekata od kojih je 11 namenski građeno a pet je uzeto u zakup i adaptirano za potrebe delatnosti predškolske ustanove. Svim oblicima rada obuhvaćeno je oko 3.800 dece od kojih je 2.760 u celodnevnom boravku, a 766 mališana je u jaslama. Pripremni predškolski program u trajanju od četiri časa pohađa oko 270 dece.

Vrtići na Čukaričkoj padini i u Batajnici

Kombinovana dečja ustanova na Čukaričkoj padini koja se gradi od prošle godine i koja bi trebalo da primi skoro 300 mališana, završena je. Prema rečima Ljiljane Jovčić, u toku je montiranje tehnološke opreme za centralnu kuhinju i vešeraj i opremanje prostorija za boravak dece.

 

Mere zaštite

– U svim vrtićima pojačane su mere higijensko-epidemiološkog nadzora, a ispred svakog ulaza nalaze se otirači natopljeni dezinfekcionim sredstvom. Sva kupatila imaju sredstva za higijenu i u ovom trenutku nema mesta panici, jer se postupa u skladu sa svim uputstvima radne grupe za sprečavanje pandemije gripa, dodala je Ljiljana Jovčić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari