Oblast duž novog obrenovačkog puta, od nadvožnjaka koji vodi prema Ibarskoj magistrali do petlje Ostružnica, uskoro bi mogla postati jedna od najpoželjnijih deonica za investiranje.

Prema najavama čelnika grada i opštine Čukarica, taj potez je zaštićen od gradnje zbog izvorišta Makiš, ali uskoro bi se mogla otvoriti za izgradnju industrijske zone izmenama pravilnika.

– Gradnjom postrojenja Makiš 2 i povećanjem kapaciteta steći će se uslovi da se smanji oblast koja je u vlasništvu izvorišta vode i time to zemljište da tržištu za gradnju industrijske zone. Tako bi se oslobodilo više stotina hektara za koje su zainteresovani brojni inostrani giganti da grade svoja predstavništva. Ta lokacija je poželjna jer se nalazi u neposrednoj blizini obilaznice oko Beograda koja će biti otvorena za nekoliko dana. Njome će biti povezana sa aerodromom i autoputem prema celoj zemlji i inostranstvu, a biće i samo na nekoliko minuta vožnje od centra grada – rekao je prilikom jučerašnje posete opštini Čukarica Miroslav Čučković, član Gradskog veća.

Prema rečima Marka Rackova, člana opštinskog veća Čukarice, nakon izmene regulative i smanjenja pojasa oko izvorišta, te promene regulacionog plana, taj potez postaće privlačniji čak i od Inđije i Pećinaca. To zemljište delom je u vlasništvu opštine a delom stanovništva.

– Drugi potez koji će postati atraktivan na našoj teritoriji zbog otvaranja obilaznice jeste deonica od Ostružnice do Ibarske magistrale. Oko same petlje Orlovača većpostoje inicijative da se počne sa gradnjom, dok će deonica dužobilaznice tek postati atraktivna. To su sada samo njive i poljane u vlasništvu meštana – napominje Rackov.

Iz NIP 25 miliona za Šumarski fakultet

Miroslav Čučković, član Gradskog veća, prilikom posete opštini Čukarica najavio je da će sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana od 25 miliona dinara biti obnovljena zgrada Šumarskog fakulteta. Tako će biti rekonstruisana sama zgrada, pre svega krov, obnoviće se inventar, a fakultet će dobiti i moderan računarski centar. Čučković je najavio da će 4. novembra biti otvorena nova zgrada Fakulteta organizacionih nauka koja je takođe izgrađena sa 50 miliona dinara obezbeđenim iz NIP. Na taj način steći će se uslovi za školovanje čak četiri hiljade studenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari