Nova.rs: Smenjena direktorka Doma zdravlja Stari grad 1foto FoNet Božana Pavlica

Dom zdravlja Stari grad će posle tri godine dobiti novog direktora.

Prema saznanjima Nova.rs, dosadašnja direktorka dr Vesnu Knjeginjić, koja je optuživana za mobing i zloupotrebu službenog položaja, smenjena je pre nekoliko dana na sednici Upravnog odbora, a poznato je ko će biti novi direktor, koji će posle praznika početi da rukovodi ovom ustanovom.

Zakazivanje duplih i troduplih termina pacijentima, mobing, omalovažavanje, učestalo premeštanje sa jednog radnog mesta na drugo, produženo radno vreme, neisplaćivanje doprinosa, ni otpremnina, oglušivanje o sudske presude, samo su deo žalbi zaposlenih u Domu zdravlja Stari grad, o kojima smo sredinom ovog meseca pisali na Nova.rs.

Zbog brojnih žalbi na organizaciju i odnos nadređenih u ovoj ustanovi, zaposleni su pisali Ministarstvu zdravlja i tražili smenu v.d. direktorke dr Vesne Knjeginjić.

Pljuštale tužbe protiv direktorke

Upravni odbor ove ustanove zasedao je pre nekoliko dana, a prema našim saznanjima, direktorka Knjeginjić je smenjana. Kako saznajemo, na nje mesto doći će dr Saša Čoprić.

Ovu primarnu zdravstvenu ustanovu, ali i lično v. d. direktorku, doktorku Knjeginjić, osim stomatologa, koji su ostali bez doprinosa još od kada je zatvorena stomatološka služba „Mažestik“ 2015, tužili su i brojni lekari, medicinske sestre, čak i spremačice, a uplate nisu jedini razlog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari