Povodom najave Hidrometeorološkog zavoda Srbije da će danas duvati vetar olujnih razmera, grad apeluje na građane da obezbede predmete na svojim terasama i krovovima i da obrate pažnju na to gde parkiraju automobile.


– Najavljeno je da će vetar dostizati oko 17 metara u sekundi, pa pozivamo građane da na svojim balkonima i krovovima obezbede predmete koji se na njima nalaze, a mogli bi eventualno da ugroze druge ljude. Istovremeno upozoravamo vozače da svoja vozila parkiraju na bezbednoj udaljenosti od drveća koje se nalazi na placevima korisnika, za čije održavanje nije nadležno Zelenilo Beograd – rekao je Branko Smiljanić, komandant Gradskog štaba za elementarne nepogode i vanredne situacije.

Jak vetar u Beogradu počeo je da duva juče posle podne. U 20 časova vetar je dostigao brzinu od 17 metara u sekundi. U Zelenilu kažu da su tokom večeri imali četiri veće intervencije, od toga jednu ozbiljniju. Kako nam je rečeno u dežurnoj službi jak vetar je oborio stablo na Zrenjaninskom putu. Srećom nikog nije bilo u blizini. Inače, zbog najave jakog olujnog nevremena gradska komunalna preduzeća su u pripravnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari