Dalje nećeš moći: Kako je Nikola Jokić iznikao kao planina ispred Lebrona Džejmsa da spreči "kontrašok"? (VIDEO) 1Foto: AP/David Zalubowski

Džamal Mari je još jednom kao vanserijski ubitačni strelac bio junak Denverove pobede protiv Lejkersa u četvrtfinalu plej-ofa u Zapadnoj konferenciji NBA lige, ovog puta i odsudne, a za njegov poduhvat pravovremeni doprinos je dao Nikola Jokić.

Nije bilo sumnje da se ide na to da kanadski as bude čovek odluke u poslednjem napadu šampiona, pri 106:106.

Dok su sekunde tekle, Jokić je predosetio pravi čas da izađe u blok na Marijevog čuvara, dajući tako svom saigraču presudni mig da načini prednost u prodoru ka košu.

Nezaustavljivi Mari je na nekoliko metara od obruča poleteo u skok šut i protivniku nije bilo spasa. Lopta je prošla kroz mrežicu u poslednjoj sekundi Denverovog napada.

Lejkersima su preostale četiri sekunde.

Brzo su krenuli u protivudar za poslednju nadu.

Lopta je došla u ruke njihovog najboljeg igrača Lebrona Džejmsa, verovatno po uigranoj šemi za takve situacije, ali je ispred njega kao planina iznikao Jokić.

Džejms, koji dalje nije imao kud, nekako je dobacio loptu do Torijana Prinsa, koji je preko Koldvel-Poupa uputio traljav šut s polovine igrališta. Nije ni dobacio do koša.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari