Aero klub „Modelar“ održaće ovog proleća besplatnu obuku aviomodelarskih sudija u Beogradu. Naime, klubu su potrebne sudije koje će suditi na dva Evropska prvenstva koja se ove godine održavaju u Srbiji, a oni koji završe obuku dobiće dozvole koje im otvaraju vrata u svetu vazduhoplovstva.

– Za obuku mogu da se prijave srednjoškolci, studenti, zaposleni, kao i svi zaljubljenici u modelarstvo. Kurs počinje početkom aprila, a svi zainteresovani mogu da se prijave do 10. marta – rekla je Milica Petrović, PR menadžer Vazduhoplovnog saveza Srbije. Ona je dodala da će obučavanje sudija trajati oko 12 časova.

Obuka se sastoji iz dva dela, prvi deo je edukativno-teorijskog tipa kroz koji se savladavaju međunarodna pravila vazduhoplovnog modelarstva, dok drugi deo predstavlja proveru znanja o naučenim pravilima kroz polaganje testova. Polaznici će se obučavati za sudije u klasama F 1 A, B, C, D, E, odnosno u svim klasama slobodno letećih modela. Po uspešnom završetku obuke buduće sudije moći će da sude na domaćim i na stranim takmičenjima. Takođe dobiće diplomu, dozvolu, sudijsku legitimaciju i biće evidentirani u bazi podataka AK „Modelar“ i Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Kandidati za obuku mogu slati prijave do 10 marta na e-mail aviomodeli55yahoo.com. Potrebno je poslati ime i prezme, godinu rođenja i kontakt telefon. Inače, obuku će sprovoditi naš poznati modelar i direktor ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u F1D, Vojislav Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari