Beograđanima koji se odluče da do 31. marta uplate zaostale račune za utrošenu vodu, grejanje, odnošenje smeća, JKP Infostan će u potpunosti otpisati zateznu kamatu. Za one koji se odluče da to urade kasnije, ovo komunalno preduzeće će to učiniti samo delimično.

Onima koji nisu u mogućnosti da svoje zaostale račune izmire do 31. marta Infostan nudi mogućnost otplate duga i to najviše u četiri rate. Ukoliko svoj dug isplate do 31. maja zatezna kamata će biti otpisana za 75 odsto. Za one koji se odluče da to učine do 31. jula zatezna kamata će biti smanjena za polovinu. Dužnicima Infostana koji svoje dugove izmire najkasnije do 31. septembra, zatezna kamata biće otpisana za 25 odsto.

Na kućne adrese svih dužnika Infostana danas će biti poslato obaveštenje o visini duga i ponude o izmirenju svih zaostalih potraživanja zaključno sa 31. decembrom prošle godine.

Građanima će biti upućena i uplatnica JKP Infostan, čijom uplatom do 31. marta u celosti izmiruju svoj dug uz otpis zakonske zatezne kamate obračunate od dana utuženja. Kako se navodi u saopštenju JKP Infostan ukoliko se opredele za plaćanje u ratama, potrebno je da najkasnije do 31. marta potpišu Sporazum o izmirenju duga, što Beograđani mogu uraditi u radnim jedinicama Infostana na teritoriji opštine na kojoj žive.

Od 16. marta do 31. marta, sve radne jedinice JKP Infostan radiće radnim danima od 8 do 20 časova, a subotom i nedeljom od 8 do 14 časova, kako bi se izbegle veće gužve, a građani dobili sve neophodne informacije.

JKP Infostan očekuje da će ovi predlozi omogućiti dužnicima da lakše izmire zaostale obaveze. Time se izbegavaju neprijatnosti i dalji troškovi sudskog postupka. Iz Infostana upozoravaju one koji ne izmire svoja dugovanja za komunalne usluge do 31. marta 2009. godine ili u tom roku ne zaključe Sporazum o izmirenju duga, biti prinuđeni da preko sudskih izvršitelja sprovedu plenidbu lične imovine dužnika i time nadoknade sva potraživanja, piše u saopštenju ovog preduzeća. Računajući i kamate Beograđani koji nisu redovno plaćali svoje račune Infostanu duguju više od 11 milijardi dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari