Osim vrtića „Jezerce 1“ koje je otvoreno pre četiri godine, naselje Resnik juče je dobilo još jedan predškolski objekat. U Ulici Zelenjak 7 je otvoreno obdanište „Jezerce 2“, u sastavu Predškolske ustanove „Rakovica“. Iako će u njemu moći da boravi svega 32 mališana, uzrasta od tri do šest i po godina, to će mnogo značiti roditeljima iz ovog dela naselja, koji su zbog razuđenosti samog naselja morali mnogo više da putuju kada vode svoje dete u vrtić.


Ovaj prostor od 80 kvadrata, koji je Skupština grada uzela u zakup, kako bi povećala kapacitet PU „Rakovica“, nalazi se u prizemlju stambenog objekta na parceli sa uređenim i ograđenim dvorištem. Vrtić se sastoji od prostorije za boravak dece sa garderobom, prihvatne kuhinje sa odvojenim ulazom, garderobom za osoblje kuhinje, kancelarije za vaspitače i toaleta. U adaptaciju i opremanje uloženo je 10 miliona dinara.

– U Resniku je pre četiri godine otvoren jedan veliki predškolski objekat, ali s obzirom na to da je reč o naselju koje se širi, bilo je potrebe za otvaranjem novog vrtića. Ovde će boraviti deca koja su prešla iz vrtića „Jezerce 1“, ali i novoupisana dece iz ovog dela naselja. Do kraja godine očekuje nas adaptacija stare škole koja se takođe nalazi u Resniku, koju ćemo preurediti i adaptirati za boravak mališana. Na taj način bi sa tri objekta zadovoljili potrebe za onu decu čija oba roditelja rade – izjavila je gradski sekretar za dečju zaštitu Ljiljana Jovčić na otvaranju vrtića.

Direktorka PU „Rakovica“ Radmila Anđelković rekla je da je novootvoreni vrtić jedan od najsavremenijih dečjih objekata.

– Imamo ugrađen alarm koji je napravljen tako da u svakom momentu može da se zna da li neko nepozvan boravi oko njega. Trenutno u Rakovici postoji 11 predškolskih objekata i 3.298 upisane dece – istakla je direktorka PU „Rakovica“.

Jovčićeva je najavila da će Rakovica od septembra dobiti još jedan vrtić na Vidikovačkom vencu od 1.500 metara kvadratnih u kome će biti smešteno od 250 do 300 dece. Vrtići „Labudić“ i „Izvorčić“ uskoro počinju sa rekonstrukcijom. Za investiciono održavanje i nabavku opreme za rakovičke vrtiće iz budžeta biće izdvojeno sto miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari