Organizovanjem velikih akcija uklanjanja nepropisno parkiranih vozila na šetalištima pored reka, gradska vlast daje jasnu poruku da u Beogradu mora da vlada red, poručio je gradonačelnik Dragan Đilas, koji je tokom vikenda u kasnim večernjim satima prisustvovao akcijama koje su sprovođene na šetalištu pored hotela Jugoslavija.

Ova lokacija već dugi niz godina na udaru je nesavesnih Beograđana koji svoja vozila parkiraju ili na zelenim površinama ili uzurpiraju samo šetalište. To ne samo da ruži sliku grada već onemogućava sve one koji žele da prošetaju ili se rekreiraju na ovom delu obale da to i čine. Nadležni su u više navrata postavljali znake o zabrani parkiranja i stubiće kako bi nesavesne sugrađane sprečili u toj nameri, ali to očigledno nije imalo efekta. Zbog toga su tokom vikenda na ovoj lokaciji, uz pratnju policije, iz JKP Parking servis uklanjali nepropisno parkirana vozila.

– Svaki građanin Beograda mora da se oseća bezbedno i sigurno, da sa svojom decom uživa i šeta pored reka, što je nažalost onemogućeno zbog bahatog ponašanja pojedinaca. Zato smo rešili da započnemo žestok obračun sa svima koji uništavaju lepote ovog grada. Akcije će biti organizovane svuda, i na Zemunskom keju, u Bloku 70, pored bivšeg Sportsko-rekreativnog centra „25. maj“. Posao je organizovan u saradnji sa interventnim jedinicama policije, jer se dešava da neki „žestoki“ momci vade pištolje na naše inspektore, onemogućavaju im rad i ugrožavaju njihovu bezbednost. Čitav ovaj prostor ubuduće će pripadati svim Beograđanima, a ne samo onima koji ga nepropisno zauzimaju svojim automobilima – istakao je Đilas. Gradonačelnik je dodao da će buduće uvođenje komunalne policije značiti značajan korak unapred i da će ona omogućiti uvođenje saobraćajnog reda u Beogradu.

Uporedo sa uklanjanjem nepropisno parkiranih vozila, koje zajedno organizuju gradska inspekcija i Parking servis, uz asistenciju policije, grad će postaviti i fizičke barijere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari