Predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković potpisao je sa predstavnicima osam velikih kompanija čije je sedište na teritoriji opštine, memorandum o saradnji u okviru projekta zapošljavanja mladih putem organizovanja radne prakse.

Opština Novi Beograd u saradnji sa Balkanskim fondom za decu i omladinu pre nekoliko meseci počela je da sprovodi projekat za zapošljavanje mladih koji realizuje Centar za razvoj lokalne ekonomije Novog Beograda. Radna praksa obezbeđena je u firmama koje su bile zainteresovane da prime mlade ljude na obuku – Telekom, Unika, Orakl, In hotel, Eirport siti, Vojvođanska banka, DDOR Novi Sad i Televizija B92.

– Potpisivanjem memoranduma ozvaničili smo našu dobru saradnju sa kompanijama sa Novog Beograda na polju zapošljavanja mladih. Važno je da ovim ljudima pružimo priliku da nešto nauče, da vide kako se radi u velikim firmama i steknu radne navike. Uspeli smo da te mlade ljude povežemo sa uglednim kompanijama, a kako vidimo oni su veoma zadovoljni njihovim radom i ponašanjem. Posebno smo zadovoljni jer i Vlada namerava da realizuje slične projekte, i drago mi je što smo mi bili prvi. Za mlade je mnogo važnije da volontiranjem u nekoj dobroj firmi steknu iskustvo koje će im pomoći da se zaposle nego da dva-tri meseca rade u nekom kafiću što im trenutno donosi neku zaradu. U saradnji sa firmama nastavićemo ovaj projekat, jer je interesovanje mladih veoma veliko. I predstavnici Balkanskog fonda za decu i omladinu koji ovaj projekat realizuju u zemljama u okruženju veoma su zadovoljni i smatraju da kod nas projekat ima najviše uspeha – rekao je Milenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari