Atletska trka oko Savskog jezera u znak sećanja na Duška Radovića održana je u subotu po 17. put na tom popularnom beogradskom izletištu. Ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju, kojom se obeležava datum rođenja našeg poznatog novinara i pesnika, i ove godine su organizovali JP Ada Ciganlija, Sportski savez Rakovice i Atletski klub „21. maj“.

– Svake godine datum rođenja Duška Radovića povod je da se okupimo u velikom broju i podsetimo našeg velikog pesnika i sugrađanina. Duško Radovićje bio veliki poštovalac Ade Ciganlije i ova manifestacija je prilika da mu se, čuvajući uspomenu na njega, na neki način odužimo za sve što je uradio za ovaj grad i Beograđane, kao i da nastavimo sa lepom tradicijom koja spaja kulturu i sport – rekao je Zoran Gajić, direktor JP „Ada Ciganlija“.

U trci je učestvovalo više od 170 trkača, a nadmetanje, na stazi dugoj 7.700 metara, bilo je otvoreno za sve koji su želeli da trče, hodaju, druže se i provedu prijatan jesenji dan u prirodnom i ekološkom ambijentu Ade Ciganlije. U seniorskoj kategoriji najbolje rezultate su postigli Ivan Zorić(AK Mladost iz Užica), Kristijan Stošić(Kometa) i Miroslav Komarčević(Čukarički), a od žena Jelena Anđelković(Novi Beograd), Jelena Marković(Kosovo Polje) i Milena Stoičev (Niški maraton). Organizatori su za sve učesnike trke obezbedili diplome sa ostvarenim rezultatima, kao i knjige poznatog pisca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari