Odbornici Skupštine Beograda trebalo bi u sredu, 1. aprila, da raspravljaju o inicijativi Srpske radikalne stranke za razrešenje predsednika i zamenika predsednika gradskog parlamenta Aleksandra Antića i Zorana Alimpića.

Antić je rekao da je sednicu na zahtev SRS zakazao u „najkraćem roku“ i da zbog toga sednica ima samo dve tačke dnevnog reda. „Sednicu povodom inicijative SRS za razrešenje predsednika i zamenika predsednika Skupštine zakazao sam za 1. april i u pozivu odbornicima se nalaze samo te dve tačke dnevnog reda. Hteo sam da tu sednicu, na zahtev SRS, sazovem u najkraćem roku i zato sam uputio poziv sa samo te dve tačke dnevnog reda“, rekao je Antić.

On je dodao da je do dana održavanja sednice dnevni red moguće dopuniti na zahtev ovlašćenih predlagača. Odbornička grupa SRS podnela je prošle nedelje inicijativu za razrešenje predsednika i zamenika predsednika gradskog parlamenta, jer su, kako je naveo šef odborničke grupe SRS Nemanja Šarović, Antić i Alimpić prekršili više odredbi Statuta grada i da su odgovorni za stvaranje loše atmosfere u gradskom parlamentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari