Ugovor o stipendiranju 140 studenata sa invaliditetom, 159 talentovana studenta i 148 talentovanih srednjoškolaca, potpisali su juče u Skupštini grada zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić i sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić.

Studenti će do kraja godine svakog meseca dobijati stipendije od po 17.000, a najbolji srednjoškolci 15.000 dinara. U ove svrhe iz gradskog budžeta biće izdvojeno više od 94 miliona dinara, od toga oko 32 miliona za studente sa invaliditetom.

Đukić je naveo da su u odnosu na prošlu godinu stipendije za studente povećane za dve hiljade dinara. On je rekao da očekuje da će se u narednoj godini rezultati poboljšati, kao i broj studenata.

Iva Brkić, student treće godine Fakulteta primenjenih umetnosti na odseku keramika, kaže da će novac od stipendije iskoristiti za kupovinu keramičke peći. Kako kaže „čula je da će sumu za prethodnih šest meseci dobiti odjednom“ što će biti dovoljno za kupovinu peći. Stipendija će puno značiti i studentu sa invaliditetom Milošu Mitiću koji je na drugoj godini Elektrotehničkog fakulteta. On kaže da će pomoću stipendije uspeti da isplati veći deo školarine koja je dve hiljade evra po godini budući da smer softverskog inženjeringa nije na budžetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari