Rekonstrukcija otvorenih teniskih terena u okviru Sportsko-rekreativnog centra „Milan Gale Muškatirović“ na Dorćolu, trebalo bi da bude završena do 20. aprila, kako bi se testirali pre početka ATP turnira „Serbian Open“, koji će biti održan od 2. do 10. maja.

Učesnicima ovog velikog takmičenja biće na raspolaganju tri glavna i dva pomoćna terena, a posetiocima više od deset hiljada mesta na montažnim tribinama, koje će biti postavljene ovih dana. Ukupna vrednost radova je oko milion i po evra, a sredstva su obezbedili Ministarstvo omladine i sporta, Grad Beograd i opština Stari grad. Generalni sponzor turnira je Telekom Srbije, a organizatori su kompanija „Femili sport“.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, u pratnji sportskog direktora ATP turnira „Serbian Open“ Gorana Đokovića, predsednice opštine Stari grad Mirjane Božidarević, člana Gradskog veća Gorana Kreclovića i direktora Parking servisa, Bobana Kovačevića, posetio je juče ovaj sportski kompleks i uverio se kako teku radovi.

– Pre samo stotinak dana na ovom mestu ničeg nije bilo, a sada niče čitav grad sa ogromnim parking prostorom i terenima, što pokazuje da sve što hoćemo možemo i da uradimo, samo što izgleda sve mora da bude u najkraćim mogućim rokovima. Ljudi koji ovde rade garantuju nam da će sve biti gotovo na vreme i u predviđenom roku – izjavio je gradonačelnik tokom obilaska terena. Tereni će nakon ATP turnira „Serbian Open“ služiti za potrebe Univerzijade, a kasnije će moći da ih koriste i svi Beograđani. Đilas je dodao da će Grad, ukoliko bude bilo potrebno, opštini Stari grad finansijski pomoći da se okonča renoviranje i pokrivanje otvorenih bazena u SC „Milan Gale Muškatirović“ kako bi što pre bili na raspolaganju najmlađima. On je istakao da se u ovaj sportski objekat godinama ništa nije ulagalo, ali da će se uskoro njime ponositi i Beograd i Srbija. Posetiocima turnira biće na raspolaganju 275 parking mesta, od kojih je devet namenjeno za autobuse. Mesta su prilagođena i osobama sa invaliditetom. Postojaće dva ulaza i dva izlaza, a naplata parkiranja vršiće se po satu. Postoji mogućnost stanarske pretplate, jer će moći da ga koriste i stanari okolnih zgrada.

Prema rečima direktora ATP turnira „Serbian Open“ Gorana Đokovića, da bi teniski tereni bili u rangu prestižnih terena, urađena je posebna drenaža terena, a iz Italije je dovezeno i oko 500 tona šljake koja se koristi na Rolan Garosu i Masters u Rimu. Na ovom teniskom turniru koji je u rangu sa turnirima u Marselju i Umagu očekuje se oko 110.000 posetilaca. Nagradni fond je 450.000 evra. Oni kraj malih ekrana, kako je planirano, najmanje tri sata dnevno imaće prilike da uživaju u ukupno 74 meča. Međunarodna prava za emitovanje turnira rasprodata su širom sveta i očekuje se gledanost u više od 50 zemalja.

Novi sekretar za sport za dva dana

Na pitanje novinara kada će biti imenovan novi gradski sekretar za sport, gradonačelnik Dragan Đilas rekao je da će to biti u toku naredna dva dana.

– Upravo se vratio iz inostranstva, a imenovaću ga u naredna dva dana – odgovorio je kratko gradonačelnik, ali nije otkrio o kome je reč.

Poznato 19 učesnika

Poznato je 19 tenisera koji će iz glavnog žreba početi takmičenje na „Serbia open 2009“. saopštili su organizatori turnira. Pored Novaka Đokovića, Viktora Troickog i Janka Tipsarevića učešće su potvrdili: Radek Štepanek (Češka), Igor Andrejev (Rusija), Ivo Karlović, Ivan Ljubičić(Hrvatska), Viktor Hanesku (Rumunija), Andreas Sepi (Italija), Sem Kveri (SAD), Marselo Granoleros (Španija), Kristof Rohaus, Kristof Vligen (Belgija), Arno Klemon, Nikola Devilder (Francuska), Giljermo Kanjas, Leonardo Mejer (Argentina), Nikolas Masu (Čile), Daniel Markos (Brazil). V. Ž.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari