Drugi Beogradski salon slatkiša „Slatke priče“, otvoren je juče u Sava Centru, gde će tokom ovog vikenda 40 izlagača konditorskih proizvoda i poslastičara iz zemlje i regiona, ponuditi posetiocima svoje slatkiše.


– Prošle godine salon slatkiša posetilo je 25.000 posetilaca i mislim da je već time ova manifestacija samu sebe potvrdila. Ove godine manifestacija je dobila regionalni karakter, budući da su tu i izlagači iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine. Manifestacija je značajna promocija konditorske industrije, ali se mogu videti i razne rukotvorine. Očekujem da će stara poslovna partnerstva ojačati i da će se stvoriti i nova – rekao je državni sekretar u ministarstvu trgovine i usluga Ljubiša Dimitrijević, otvarajući ovu manifestaciju.

– Željko Ožegović, član Gradskog veća istakao je da ova manifestacija ima veliki privredni značaj i da je Grad Beograd ove godine i finansijski podržao.

– U ovim ne baš slatkim vremenima, učinili smo sve da posetioci osete atmosferu radosti i da tokom ova tri dana osete zadovoljstvo u malim, slatkim stvarima. Ova manifestacija nastoji da izmami osmehe dece i podstakne one starije na uživanje. Nadamo se da će naši posetioci biti zadovoljni onim što su izlagači ove godine pripremili. Očekujem da će salon slatkiša već sledeće godine postati internacionalna manifestacija u kojoj ćemo svi uživati – rekla je direktorka Beogradskog sajma slatkiša „Slatke priče“ Vesna Vlatković.

Jučerašnja atrakcija svakako je bila torta „Tojota Rav 4“, teška čak 250 kilograma, koju su napravili nastavnici i učenici Ugostiteljsko turističke škole iz Beograda. Ova torta biće poklonjena deci u Dečjoj klinici u Tiršovoj.

Organizator salona slatkiša je kompanija „Optimizam“ iz Beograda, a pokrovitelji su Ministarstvo za trgovinu i usluge, Grad Beograd, Sekretarijat za privredu, Privredna komora Srbije, Privredna komora Beograda i TOB. Sponzor manifestacije je kompanija „Pionir“.

Obaranje rekorda

Na salonu slatkiša za danas je planirano obaranje rekorda u pravljenju najduže torte, od 40,8 metara, a u izradi najveće torte u regionu učestvovaće poslastičari iz Stare Pazove, Novog Sada i iz Mađarske. Svi koji kupe parče ove torte pomoći će dečijem Institutu u Tiršovoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari