Na Trgu Republike danas počinje prikupljanje potpisa kako bi jedna od ulica dobila naziv po Milanu Mladenoviću, frontmenu grupe Ekaterina Velika. Prikupljanje potpisa počinje u 19, a biće nastavljeno u subotu u 14 časova.

Inicijativu da se Mladenoviću dodeli ulica, pokrenula je grupa poštovalaca grupe EKV na najvećem svetskom internet sajtu za komunikaciju i druženje Fejsbuku.

– Ovaj događaj nastao je spontano – otvorili smo grupu na Fejsbuku sa inicijativom da Beograd dobije obeležje Milana Mladenovića, koja je ubrzo, par dana potom, premašila cifru od pet hiljada članova. Smatramo da je vreme da se Beograd oduži njemu kao jedinstvenom muzičaru, ali kao i čoveku koji je bio dosledan svojim principima i moralnim vrednostima, te se onda kada je primitivizam narastao svuda oko nas, protiv toga i borio kroz svoje pesme i nastupe – kaže Bojana Kašiković, student Medicinskog fakulteta, jedan od organizatora potpisivanja peticije.

Prema njenim rečima, odluka grada da Mladenovića uvrsti u imena koja su zaslužila svoje obeležje, bila bi veliki korak u izgradnji sistema vrednosti.

– Znači nam svima da jednog dana neki novi klinci pitaju i znaju ko je Milan Mladenović, a ne ono što im se danas servira putem medija raznih boja – kaže Kašiković.

Kako ističe sagovornica Danasa, do sada je bilo raznih predloga koja bi ulica u gradu mogla poneti ime baš legendarnog muzičara.

– Pojavili su se razni predlozi od nerelanih poput preimenovanja auto puta Beograd – Zagreb, ali i predloga da zbog blizine Studentskog kulturnog centra, Cvetni trg nosi naziv Milana Mladenovića. Mislimo da je najbolje da neka ulica u centru grada dobije baš njegovo ime – kaže Kašiković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari