Još jedan poziv za privođenje vlasnika Pinka, Željka Mitrovića, zbog ispaljivanja mine iz samostrela 1Foto: Miroslav Dragojević/Danas

„Ispaljivanje minobacačke mine iz samostrela je sumanuto, za svako korišćenje oružja potrebna je dozvola, ali za ovo što radi Željko Mitrović ne postoji – treba ga odmah privesti,“ rekao je za Petar Bošković, bivši načelnik Uprave za odnose sa javnošću pri Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane.

„Ovo što ja vidim je potpuno suludo. Mislim da je reč o nekom tipu minobacačke mine, čini mi se 60mm s obzirom na telo i perca koja se koriste i kače na dronove. On je to na poslednjem sajmu i prikazivao Vučiću. Ne znam o kakvom je punjenju reč, nekom očigledno manje razornom od minobacačkog, ali odakle mu mine – to samo on zna. Stavljanje mina na luk ili samostrel rade samo specijalne jedinice vojske. Naravno da treba dozvola za svako korišćenje oružja, ali za ovo što on radi dozvole ne postoje! Mitrović će se zbog ovoga verovatno vaditi na istražni centar koji poseduje, ali me ne bi čudilo da mu je, poput Koluvije, vlast sve dozvolila. Posle ovoga, da je reda i zakona, on bi bar bio priveden na službeni razgovor da sve objasni. Ali, kao što mu ni sin nije odgovarao za ubistvo devojčice, tako neće ni on. A verovatno je i bio pod dejstvom raznih opijata čim to radi u prisustvu ljudi na nebezbednoj udaljenosti“, naveo je Bošković za N1.

Podsećamo, Željko Mitrović, vlasnik TV Pink objavio je na svom X profilu video na kojem se vidi kako samostrelom ispaljuje minobacačke mine.

Vojni analitičar Aleksandar Radić je danas ranije rekao da je to što Mitrović radi „za psihijatra“ i ocenio da je u pitanju „veoma opasna egzibicija kakvu svet do sada nije video„. On je naveo i „da nadležni moraju odmah da uhapse Mitrovića, jer je to što radi apsolutno zabranjeno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari