Beograđanima najpoznatiji član Centra za obaveštavanje Avram Izrael podsetio je juče na sastanku Štaba civilne zaštite Beograda da uoči bombardovanja sistemi veza, skloništa i uređaji za uzbunjivanje nisu bili pripremljeni kako treba i upozorio da se tako nešto više ne sme ponoviti.

Uglješa Mitrović, nekadašnji načelnik Centra za obaveštavanje, rekao je da su, uprkos bombardovanju proleća 1999. godine, sve gradske službe funkcionisale besprekorno i da je tadašnji rad Civilne zaštite primer kako takva služba treba da deluje u kriznim vremenima.

Pored sadašnjih članova, sastanku su prisustvovali i članovi koji su 1999. godine organizovali rad Civilne zaštite.

– Ovo je prilika da se još jednom zahvalimo ljudima koji su pre deset godina činili sve što je u njihovoj moći da sačuvaju živote i imovinu svojih sugrađana. Posebno se zahvaljujemo gradskim komunalnim službama, Hitnoj pomoći i Vatrogasnoj brigadi, koji su podneli najveći teret u ratnim uslovima. Način na koji je tada funkcionisala Civilna zaštita danas predstavlja dragoceno iskustvo i mi ćemo ga pažljivo analizirati – rekao je Slobodan Šolević, komandant Štaba civilne zaštite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari