U Republičkom zavodu za sport u Košutnjaku, gde će se održati takmičenje u skokovima u vodu tokom Univerzijade, počeli su radovi na bazenu, ali i na Domu sportova, koji će služiti samo za treninge.


– Radovi na bazenima počeli su pre skoro mesec dana i očekujem da će biti završeni polovinom juna. Dom sportova se radi još od prošle godine i biće završen do početka Univerzijade. On se koristi samo za treninge, pa može da bude gotov malo kasnije – priča Jasminko Pozderac, direktor Republičkog zavoda za sport. Radovi u Košutnjaku podrazumevaju rekonstrukciju olimpijskog i bazena za skokove, kao i Doma sportova.

– Dom sportova ima 6.000 kvadrata i prostire se na tri nivoa. Imaće halu, četiri sale i zatvoren bazen od 25 metara. Spoljašnji bazeni nalaze se na površini od 14 hektara. Olimpijski i bazen za skokove i biće u potpunosti rekonstruisani. Na tornju će biti postavljene nove skakaonice, čelične stepenice i ograda. Oko bazena stavićemo protiv kliznu keramiku, dok će školjke biti obložene pločicama. Uradiće se i nove tribine koje će primati 650 ljudi, a posebna pažnja biće posvećena izmenjivaču toplote, jer temperatura vode mora da bude 27 stepeni, kao što propisuju pravila FISU – kaže Pozderac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari