„Beograd je bezbedan grad zato što od 2007. godine ni jedno dete nije stradalo u blizini škola“ ili „Beograd nije bezbedan grad, jer nasilja ima svuda: u školama, na ulicama, jer nema dovoljno školskih policajaca, a napadi na strance samo su slali lošu sliku o našoj prestonici“.

Ovo su samo neki od argumenata kojima su studenti voždovačkih fakulteta branili stav o bezbednosti, tokom jučerašnje prve javne debate, održane u skupštinskoj sali Opštine Voždovac. Dvanaest studenata sa šest fakulteta raspoređenih u četiri ekipe, takmičilo se, diskutujući za i protiv na zadatu temu u zadato vreme, a o njihovoj ubedljivosti u izlaganju ocenjivao je žiri na čelu sa profesorom retorike i stilistike Dobrivojem Stanojevićem. Glasanje je bilo javno, a pobednici su dobili simbolične nagrade.

– Zaključili smo da je mladima potrebno da se kroz javne debate i okupljanja, razgovara o aktuelnim temama. Odlučili smo da prva tema bude bezbednost. Cilj je da se kroz ovakve manifestacije inicira građanski aktivizam u političkom odlučivanju i pokrene glas javnosti usmeren lokalnoj vlasti – rekla je za Danas Isidora Injac, organizator debate, članica Privremenog veća Voždovca.

Među temama o kojima su studenti diskutovali bile su: da li crkva treba da ima uticaj na politički život, kakva je perspektiva mladih ljudi u Beogradu nakon studija i druge teme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari