Opština Stari grad uručila je juče nagrade učenicima Matematičke gimnazije koji su u 2008. godini osvojili značajna priznanja na međunarodnim takmičenjima iz matematike, astronomije i fizike. Osvajačima zlatnih medalja pripala je stimulativna nagrada od po 20.000 dinara, srebrnih po 15.000 i osvajačima bronzanih medalja po 10.000.

– Opština Stari grad tradicionalno nagrađuje najbolje i najuspešnije đake i studente, sa ciljem da ih sve motiviše da pokažu vrhunske rezultate i da najtalentovaniji ostanu u zemlji – rekla je Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad, prilikom jučerašnje dodele nagrada.

Zlatne medalje dodeljene su Luki Milićeviću, Teodoru Von Burgu, Dušanu Milijančeviću, Aleksandru Vasiljkoviću i Stevanu Gajoviću. Srebrne medalje dobili su Nevena Nikolić, Nataša Dragović, Filip Živanović, Marija Jelići Igor Spasojević. A bronzane medalje dodeljene su Mileni Milošević, Tamari Šumarac, Petru Panteliću, Radetu Špegeru, Dušanu Joksimoviću, Vladimiru Nikoliću, Maji Kabiljo, Miroslavu Bogdanoviću, Nemanji Trifunoviću i Aleksandru Miladinoviću.

Osim toga Opština će u oktobru ove godine organizovati tradicionalni prijem za „đake prvake“, a redovno nagrađuje i vukovce i đake generacije iz srednjih škola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari