Gradski Sekretarijat za obrazovanje finansira boravak sto učenika iz deset beogradskih škola, na deseti zimski festival „Mitrovac na Tari – Tara 2009“. Ukupna sredstva za tu namenu iznose 1.146.000 dinara, što je dvostruko više nego prošle godine.

Ekipu jedne škole čini deset učenika, po pet devojčica i dečaka. Ideja festivala zasniva se na učestvovanju učenika u ponuđenim aktivnostima, koje se boduju u pojedinačnom i ekipnom plasmanu. Učenik koji ostvari polovinu od ukupnih bodova dobija diplomu „Majstor snežnih padina“, a onaj koji ostvari tri četvrtine „snežnih bodova“ dobija diplomu „Snežni as“.

Festival je pobudio interesovanje velikog broja organizacija i pojedinaca, pa se očekuje učešće ekipa iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije, Grčke, Mađarske, Rumunije, Danske, Hrvatske i dece iz dijaspore. Sekretarijat za obrazovanje podržava sve vannastavne aktivnosti koje prihvataju nastavnici, učenici i njihovi roditelji, pa tako i ovaj festival jer mladi iskazuju najveće interesovanje za sportsko-rekreativne aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari