„Afera 5.0“ trese Hrvatsku: I u Srbiji uticajni roditelji pritiskaju da se njihovoj deci poprave ocene

Ostavite komentar


  1. Sve je to glupost, 5.0 prosek je i u moje vreme bilo moguće “izgurati” bez nekog “uticajnog” roditelja, ako ti nedostaje 2-3 petice, poprave ti ih bez ikakvog pritiska. Poslednjih godina su škole postale “smešne” i imate profesore bez integriteta, tako da vam tek sada ne treba neki “uticaj”, a afere će se uvek praviti, kada nekom to odgovara, a ti posle dokazuj nevinost.

  2. Jedno od najelegantnijih rešenja je ukinuti zaključivanje ocena i time skinuti ogromno breme sa pleća prosvetnih radnika. Imaš svoju prosečnu ocenu i to je to. Realno je velika razlika između 3.50 i 4.36, a svodimo ih na istu meru. Ovakav vid sumiranja rezultata dečijeg rada bi u velikoj meri ublažilo pritisak i doprinelo tome da kraj školske godine ne bude neprestano izvor frustracije i za decu i za nastavnike.

  3. Ne treba vam uticaj, samo spremnost da dosadjujete profesoru za svaku ocenu i da cesce dolazi te u skolu. Smatra se da ste zainteresovani za dete, da pratiti sta uci i da dete stvarno uci. Cak i profesori koje nervira ova “posvecenost” daju zeljenu ocenu da ih roditelji ne smaraju. Isplati se biti angazovan – jedna popravljena ocena je kao dva poena na maloj maturi. Lakse popravljati ocene nego raditi test.

  4. Ne znam zašto se uopšte bave tim nevažnim detaljima kad mogu u komšiluku, pola sata vazduplohovom, da kupe najnovije diplome svih smerova a, uz put, dok čekaju diplomu, mogu i da magistriraju ili doktoriraju, po želji, povoljno.

  5. je praktično postalo smešno!!! Dve 4 prepravljen u 5, uz neznatan pritisak????!! Pa neki dan piše da je na prijemnom na Medicinskom fakultetu 50 „Vukovaca“ palo na prijemnom – imali po 11 do 12 poena od 100 mogućih!!!!! Šta radi ministarstvo, da li je odmah poslalo inspekciju u njihove škole, ili je to “ normalno“???!!!!

  6. Takve stvari ne pomažu deci, u daljem školovanju (ako ga bude) to se iskristališe i džabe i prosek i sve kad u nekom trenutku to ne može da pomogne i ne znači ništa!

Ostavite komentar


Društvo

olena zelenska prva dama ukrajine

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala u Beograd

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala je danas u Beograd, u prvu poset nekog visokog ukrajinskog zvaničnika Srbiji od početka ruske invazije 2022. godine, koji se može tumačiti i kao signal udaljavanja Srbije od Moskve, njenog tradicionalnog saveznika, javila je agencija Rojters.

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.