Novi Sad: Akcije prolećnog uklanjanja kabastog i baštenskog otpada 1Foto: JKP Čistoća Zrenjanin

Akcije uklanjanja krupnog i baštenskog otpada, koje se organizuju po mesnim zajednicama, počele su danas, a adekvatni kontejneri biće postavljeni na različitim lokacijama sve do kraja maja.

Tokom ove nedelje, kontejneri za kabasti otpad će biti postavljeni od danas do četvrtka u mesnoj zajednici „Dunav“, kod kula na Beogradskom keju i na uglu Žarka Vasiljevića i Stevana Milovanova, u mesnoj zajednici „Žitni trg“ u ulici Braće Jovandić iza broja 5 i na uglu Vojvode Šupljikca i Đurđa Brankovića, kao i u mesnoj zajednici „Stari grad“ na uglu Vojvode Putnika i Ive Lole Ribara i na ćošku Ilije Ognjanovića i Modene, na taksi stajalištu.

Od četvrtka do subote, kontejneri će biti na raspolaganju građanima iz mesnih zajednica „Prva vojvođanska brigada“, u Radničkoj 17-19 i Vase Stajića 20, „Boško Buha“ u Fruškogorskoj 6 i Ravaničkoj 1 i u mesnoj zajednici „Liman“, u Fruškogorskoj 21 i Veljka Petrovića u blizini male škole „Jovan Popović“, pored zgrada broj 6 i 8.

U tri mesne zajednice kontejneri će biti dostupni od subote do ponedeljka. U pitanju su mesna zajednica „Sonja Marinković“, gde će kabasti otpad građani sa Trga Ferenca Fehera i ulica Polita Desančića, Platonove i Jovana Đorđevića moći da ostave u kontejneru koji će biti smešten u ulazu sa Trga Ferenca Fehera 6, dok će kontejner u ulazu iz Radničke 51 biti na raspolaganju stanovnicima Radničke, Stevana Musića i Maksima Gorkog.

U mesnoj zajednici „Vera Pavlović“, otpad će moći da se odloži na uglu ulica Aleksa Šantića i Vere Pavlović i na uglu Puškinove i Tolstojeve ulice, dok će stanarima iz MZ „Liman III“ biti na raspolaganju dve lokacije, Šekspirova 20 i Balzakova 37.

Uklanjanje baštenskog otpada biće organizovano 14. i 28. marta na Telepu, 15. i 29. marta u Kovilju, Klisi, Slanoj bari, Vidovdanskom naselju i Klisanskom bregu, 16. i 30. marta u Futogu, 17. i 31. marta u Veterniku, 18. marta u Petrovaradinu i Begeču, 21. marta u Budisavi, Šangaju, Stepanovićevu, Kisaču i Satelitu, a u naselju Banatić po pozivu, 22. marta u Kaću, dan kasnije u Rumenki, Sajlovu, Adicama, Avijatičarskom naselju, na Grbavici po pozivu, 24. marta u Sremskoj Kamenici, Ledincima i Bukovcu, na potezu Bukovački do – Karagača, Alibegovac, a 25. marta na redu su Podbara, Salajka, Čenej, Adamovićevo naselje, Detelinara, deo Staničnog bulevara, Veliki Rit, Mali Beograd i Pejićevi salaši.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari