Alternativni gitarski rifovi na Lazarus festu: Ove godine i bendovi iz inostranstva 1privatna arhiva

Mladi entuzijasti iz Lazareva, sela pored Zrenjanina, četvrti put organizuju Lazarus fest. Ove godine stižu i bendovi iz inostranstva.

Lazarevo, selo udaljeno desetak kilometara od Zrenjanina, četvrti put će biti domaćin muzičkom festivalu Lazarus fest.

Grupa mladih entuzijasta iz sela, okupljenih i RNR Zona Lazarevo, ne odustaje od promocije čvrstog gitarskog zvuka, hevi metala, postmetala, hardkor panka, jednom rečju andergraund, alternativne scene.

“Nismo jedino selo koje organizuje rok festival, odnosno festival hevi metal i pank grupa, ali ono što nas izdvaja je da nikad ne igramo na sigurno. Kod nas teško da možete čuti mejnstrim. Okrenuti smo andergraund kulturi i alternativnoj sceni, odnosno modernijim i avangardnijim tendencijama u rokenrolu, hevi metalu, hardkor panku i ostalim srodnim podžanrovima čvrstog gitarskog zvuka. Zato je Lazarus fest  jedinstven događaj u zemlji. Lazarevo, malo banatsko selo, je zahvaljujući festivalu postalo nezaobilazna destinacija za sve muzičke sladokusce koji se ne zadovoljavaju standardnim”, kaže Aleksandar Petrović, jedan od organizatora festivala.

Ove godine, festival je dobio i internacionalni karakter jer će nastupiti bend  Torn from earth iz Budimpešte i Defiant iz Požege u Hrvatskoj.

Od domaćih bendova učešće su najavili Restore iz Zrenjanina, odnosno Novog Sada, Sides iz Beograda, Lednik iz Novog Sada, Jenner i Violent Chapter iz Beograda.

Organizatori su posebno ponosni što je bend Direckt drive, ovogodišnji pobednik zaječarske Gitarijade, bio među prvim učesnicima Lazarus festa.

Lazarus fest najavljen je za oktobar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari