Ambasadorka Kine posetila Novi Sad 1foto: Grad Novi Sad

Sastanak gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i kineske ambasadorke Čen Bo održan je danas u Gradskoj kući.

Osvrćući se na odnose dve države, ambasadorka i gradonačelnik ocenili su da su sa Kina i Srbija imaju odlične odnose koji se ogledaju u uspešnim zajedničkim projektima među kojima su između ostalog i „važni infrastrukturni poduhvati aktuelni upravo u Novom Sadu“.

Vučević je rekao da je Novi Sad „grad koji nastoji da isprati savremene tendencije razvoja urbane sredine koja raste“, te da u tom smislu, „partnerstvo sa kineskim kompanijama svetskog renomea mnogo znači“.

On je poručio da brojni sporazumi o saradnji na nivou dve države, i „suštinska međusobna podrška i razumevanje, kada je reč o važnim političkim pitanjima, čine temelj na osnovu kojeg se saradnja konkretizuje i u okviru lokalnih samouprava“.

Gradonačelnik je podsetio i na to da je među prvim gradovima pobratimima Novog Sada kineski Čangčun, naglasivši da su takvi odnosi neophodni kako bi se stvaralo društvo koje neguje vrednosti tolerancije i politike zajedništva, kao i kooperacije za opšte dobro.

Zvaničnici su naglasili da je međusobna podrška po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, odnosno principijelni, dosledni stav obe zemlje po tom pitanju, stub čeličnog, strateškog prijateljstva Srbije i Kine, navodi se u saopštenju iz Gradske kuće.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari