Najbolje rangirana teniserka Srbije Ana Ivanović upisala je juče prvu pobedu na završnom turniru osam najboljih igračica u 2014. godini u Singapuru i tako sačuvala izgledne šanse da se plasira u polufinale. Njoj u prilog ide to što je pobedila Kanađanku Eženi Bušar sa sigurnih 2:0 (6:1, 6:3), ali je otežavajuća okolnost trijumf Rumunke Simone Halep, koja je deklasirala prvu igračicu sveta Serenu Vilijams sa 2:0 (6:0, 6:2).


Naime, ako Amerikanka u petak u trećem kolu „crvene grupe“ očekivano savlada Bušar, onda će Ani biti potrebna ubedljiva pobeda u dva seta kako bi u krugu sa mlađom sestrom Vilijams i Halepovom (skor 2-1) imala identičan set, ali i povoljan gem količnik. Rumunki će biti dovoljan jedan set da ode u polufinale, mada je i ovako najbliža prolazu dalje. Ivanovićeva će u tom slučaju morati da navija za poraz Serene, ali ne ubedljiv, a verovatno bi na scenu stupila i viša matematika.

Do ovakve situacije Ana je došla sigurnom igrom protiv Bušar, verovatno jednom od najboljih partija sezone. Tako je maestralno odigrala prvi set, u drugom je odmah napravila brejk, a uspela je da se izbori i sa manjim oscilacijama. Praktično jedini problem na terenu bilo joj je podbacivanje loptice, ali je i pored toga imala zadovoljavajuću realizaciju prvog servisa.

U drugoj „beloj“ grupi snage će danas odmeriti Agnješka Radvanska i Karolina Voznijacki, odnosno Marija Šarapova i Petra Kvitova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari