Analiza osam godina rada Gorana Vesića u Beogradu: „Čovek koji je od prestonice želeo da napravi provinciju“

Ostavite komentar


  1. Slovo „Ћ“ znači ćuran? Ćuskija? Ćifta? Ćaknut? Ćefnut? Ćopek?

  2. Najapsurdnije je što se baš Vesić proziva za ono što je urađeno u Beogradu u poslednjih nekoliko godina! On kao zamenik gradonačelnika nije imao nikakva ovlašćenja prema Statutu Grada. A Beograd je „potonuo“ za njegovo vreme zahvaljujući tome što je Vesić čekao šta će mu Vučić i S.Mali dozvoliti da uradi. Rasli su ružni soliteri u Beogradu na vodi koji nisu gradski projekat, ali ni jedan bitan problem Beograda nije rešen. Najgore je prošao nerešen saobraćaj, nema novih garaža, GSP je propao, nema obećanih autobusa, nema novog mosta, glavna autobuska stanica neizgrađena a krov žel. stanice Prokop više liči kao da je bombardovan nego na modernu stanicu. Bačene pare na go, ružan Trg republike, a Bezistan ostao netaknut kao pre 50 godina. Problem uređenja reka i splavova nerešen, nerešena kanalizacija u Krnjači. Glavno da imamo šoping molove gde će narod da potroši pare na najlošiju garderobu sa Istoka. Bez vizije, bez odgovornosti.

  3. Vesić je zaista Beograd hteo da pretvori u selendru iz koje se dovukao na studije u glavni grad. Njegove kolege sa faksa su pričale da je, došavši u BG iz zaleta, navodno, preskakao tramvajske šine jer pre toga nije bio video takva vozila. Na pitanje zašto to radi, odgovorio je -da ga ne ubije struja! Ako je ova priča istinita- onda se ne treba čuditi da je hteo da napravi „seljački BG“ – npr. šarenu fontanu koja peva, najružnije spomenike kao onaj Nemanji koji liči na gomilu starog gvožđa i sl. gluposti!

  4. Odlična dijagnoza:“Dugo će biti potrebno Beogradu da se oporavi od Gorana Vesića, ako ikada i uspe.“ Majmun je izašao iz tenka kad ga je pokvario.

  5. Ova novinarka,ako se tako uopste moze nazvati,stvarno je nasla kredibilne sagovornike,kao sto je i sama „kredibilna“.Bravo!Pucate na vrapca sa topom.Stvarno ste svi jedinstveni,tu podrazumevam i ove nebulozne komentare.

  6. Koliko god ne voleo Vesića (pa čak mislio da za neka dela treba krivično da odgovara) ipak me nervira ova priča o preskakanju tramvajskih šina, jer to se priča za svakoga ko je došao u Beograd zadnjih 70 godina, što znači da je urbana legenda i pokušaj diskreditacije nekoga na osnovu laži. Čak je i Šešelj nekoga svojevremeno optuživao kako je taj preskakao šine da ga ne ubije struja čime je Šešelj hteo da pokaže nekakvu urbanu superiornost, iako je i sam došao iz bosanskih vrleti.

    Mislim da je vreme za neku originalniju uvredu.

  7. Gos. SicVe je nas ugledni pisac i humanista.
    Njegov odlazak je veliki kadrovski gubitak za Bgd.

  8. Zamislite kada ga Vučić stavi za premijera. Poseduje sve osobine Vulina pa ga u ekonomskim momentima nadogradjuje. A dolazi im poslednje vreme pa ce im takav profil biti neophodan.

  9. Place mi se kad procitam tekst, jer je sve je istina, jos je gore od toga. Osecam tugu, bes, ocaj kad god izadjem na ulicu i vidim na sta lici moj grad. Zapusten, strokav, prljav, govnjiv, raspada se sve…jedino sto sljasti su trzni centri i kiceraj spomenici.

  10. Gdin Vesić jeste dno dna, ali Grad iz kojeg je došao u BG nije selndra.

  11. Ostavio je prljav grad, bez drveća i obnovljene infrastrukture. To se da popraviti. Ali se nakaradno obnavljanje Trga Republike, Cvetnog trga, Slavije, Skadarlije i Karadjodjeve ulice i rušenje starih kafana ne da više popraviti. Sve što je trebalo je da samo osveži taj stari duh Beograda na isti način kako je i bilo.Prag treba da je primer kako sve istorijaki staro unutra i spolja je kao novo.

  12. Važno da ste vi prestonički, vrlo ugledan i čitan panflet, na čijem je čelu renomirani „intelektualac“ i priznati srednjoškolac i kursista . . . Samoprojekcija o vlastitoj važnosti i veličini svako jutro se, pogledom u ogledalo, pretvara u svakodnevnu moru . . . I pomoći vam nema . . . Al’ to je već vaš problem . . . Bljak

  13. E Mile, Mile, promašiste temu ! Uopšte nije bitan Danas, ni njegov urednik. To je medijska publikacija, koju neko može da čita, a ni ne mora. Vesić i njegovi apsurdni, grozomorni, a preskupi „projekti“, su nešto što smo svi MORALI da trpimo, a posledice većine projekata ćemo, na žalost, trpeti još jako dugo !

  14. Pa pročitajte komentare g, Vesiću ,sve će vam biti ,,jasno,, idi i ne vraćaj se nikad više ,ever never !!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.