Arno Gujon postao član SNS-a 1Arno Gujon Foto: MSP

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević i predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić poželeli su danas dobrodošlicu Arnu Gujonu u SNS, stoji u objavi SNS na mreži X.


Podsetimo Gujona je novembra 2020. Vlada Srbije imenovala  za vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Od ekstremno desničarskog pokreta Identitaraca do Vlade Srbije opisala je Radio Slobodna Evropa svojevremeno put Francuza Arnoa Gujona

Iako je javnosti u Srbiji Gujon poznat kao humanitarac koji pomaže Srbima na Kosovu, u Francuskoj je zabeleženo i njegovo političko delovanje u ekstremno desničarskom Bloku identitaraca.

Taj pokret su 2003. osnovali članovi ekstremno desničarske grupe Unité Radicale, koja je zabranjena nakon što je njihov simpatizer pokušao atentat na francuskog predsednika Žaka Širaka 2002.

Iz Francuske se ekstremno desničarski pokret Identitaraca raširio Evropom.

Kako je Gujon sam priznao za televiziju N1, član Bloka identitaraca bio je „šest meseci, od 2010. do 2011“. , ali je pokret opisao „ni kao levicu ni kao desnicu“.

Podsetimo danas je vladajuća partije Srbije „obogaćena“ za još jednog člana.

„Košarkaška legenda Željko Rebrača od danas je član SNS porodice. Dobro nam došao!“

Ovom kratkom rečenicom Srpska napredna stranka saopštila je javnosti da je proslavljeni košarkaš postao njihov član.

Na objavljenoj fotografiji sa Rebračom su i Miloš Vučević, formalni predsednik SNS, i Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari