Novak Đoković je daleko od prave forme, ali je ipak nekako uspeo da se dokopa četvrtfinala na turniru u Indijan Velsu pošto je nakon preokreta savladao Hrvata Marina Čilića sa 2:1 (1:6, 6:2, 6:3). Najbolji srpski teniser pruža partije ispod svakog očekivanja, zbog čega bi u duelu sa Francuzom Žilijenom Benetoom mogao da ima ozbiljne probleme. Beneto je u uzlaznoj putanji sa koje je „skinuo“ i zemljaka, devetog nosioca Žo-Vilfreda Congu.


– Verovao sam da mogu da se vratim posle izgubljenog prvog seta u kojem je Čilić servirao neverovatno brzo i precizno. Moramo prihvatiti činjenicu da svi napreduju i žele da pobeđuju najbolje igrače. To je dobar razlog da trenirate naporno, da budete bolji i da se takmičite s tim momcima. To je pozitivno za sport, dobro je imati različita lica kao pobednike velikih turnira – istakao je Đoković.

Beneto je samo jednom iz šest pokušaja savladao Đokovića i to u njihovom prvom međusobnom duelu upravo u Indijan Velsu, na otvaranju turnira daleke 2006. godine. Novak je posle toga nanizao pet trijumfa sa samo jednim izgubljenim setom, posle taj-brejka na Vimbldonu pre pet godina. Uz srpskog tenisera samo je Rodžer Federer od igrača iz Top 10 na ATP listi stigao do četvrtfinala, a Švajcarac je prošle noći igrao za mesto među četiri najbolja igrača na turniru protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Jelena poražena od Radvanske

Srpska teniserka Jelena Janković završila je takmičenje u četvrtfinalu turnira u Indijan Velsu pošto je sa 2:1 (7:5, 2:6, 6:4) izgubila od Agnješke Radvanske. Poljakinja će se za mesto u finalu boriti protiv Simone Halep iz Rumunije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari