Novak Đoković obećava: Sezona bez titule nije sjajna, ali biću bolji 1EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Srpski teniser smatra da je, uprkos eliminaciji u polufinalu Monte Karla, odigrao dobar turnir.

Sezona se polako približava polovini, a Novak Đoković nikako ne uspeva da dođe makar do finala nekog prestižnog turnira.

Za sada je upisao polufinala Australijan opena i Monte Karla, uz ranu eliminaciju sa mastersa na Indijan Velsu.

Evidentno je da je Srbin daleko od očekivane forme, međutim na prvom mastersu na šljaci ove sezone napravio je određeni iskorak u smislu kvaliteta igre.

– Naravno da sam razočaran kada izgubim ovakav meč, koji je bio neizvestan. Čestitam Kasperu. Igrao je jako dobro, pogotovo na početku prvog i trećeg seta. Imao sam šanse, ali poslednji gem nije bio dobar. Pravio sam neiznuđene greške, dok je on bio čvrst do poslednjeg poena i zaslužio je da pobedi – bila je jasna poruka Đokovića posle poraza u borbi za finale mastersa u Monte Karlu.

Uprkos očiglednim problemima u igri, Đoković smatra da je u Monte Karlu bilo i dobrih stvari.

– U mojoj igri je bilo uspona i padova. Pozitivna stvar je što sam uspeo da se vratim posle izgubljenog prvog seta i što sam našao snagu u igri. Tako da, ima dobrih stvari koje nosim sa ovog turnira, ali svakako da sam razočaran zbog poraza.

U poređenju sa prethodnih petnaest sezona, tekuća je najslabija Novaka Đokovića, tačnije njen početak.

– Postavio sam visoke standarde u smislu očekivanja od rezultata, tako da to što nemam titulu ove sezone, u poređenju sa prethodnih 15, nije tako sjajno. Ali, igrao sam polufinale u Australiji, polufinale ovde… Igrao sam na samo tri turnira ove godine, tako da, naravno, normalno je za očekivati da će doći sezone kada ne počneš dobro i ovo je jedna od tih. Nadam se da ću moći posle ovog turnira da podižem formu, jer mislim da sam igrao dobar tenis. Na sledećim takmičenjima, verujem, igraću još bolje – poručio je Novak Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari