Kasper Rud oduševljen: U šoku sam, dugo ću pamtiti ovaj dan 1EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Norvežanin je teško pronalazio reči nakon što je eliminisao Novaka Đokovića i plasirao se u finale Monte Karla – 2:1 (6:4, 1:6, 6:4).

Kasper Rud uspeo je da iz šestog puta savlada Novaka Đokovića.

U prethodnih pet međusobnih mečeva nije znao kako da dođe do osvojenog seta, a danas je matirao najboljeg tenisera u istoriji ove igre.

– Presrećan sam. Ovo je dan koji ću dugo pamtiti. Nikada do sada nisam pobedio svetskog broja jedan, nikada nisam pobedio Novaka. Jako, jako sam srećan – iskreno je delovao Rud posle najveće pobede u uspešnoj karijeri.

Opisao je Norvežanin kako se osećao posle ali i tokom meča.

– Malo sam u stanju šoka sad. Imao sam prednost u trećem setu, a onda se on vratio. To je tako tipično, znak raspoznavanja koliko su ovi momci dobri pod pritiskom. Samo razmišljaš: „Oh, molim te, nemoj sad ovu šansu da ispustiš“.

U poslednjem gemu Rud je osetio da je u pitanju istorijski trenutak. Đoković je na 0:40 spasao dve meč lopte, ali je kod treće napravio duplu servis grešku

– Kada je promašio prvi servis, razmišljao sam kako je mnogo brejk lopti u karijeri spasao na čudesne način. Molio sam se u sebi: „Hajde neka samo jednom napravi dvostruku servis grešku“. I neko ili nešto me je poslušalo. Naravno, to je nesrećan način da se završi meč, ali za mene lep, jer sam gledao kako ta lopta dugo putuje do mreže – naveo je Rud koji će se sutra protiv Stefanosa Cicipasa boriti za prvi masters trofej u karijeri (15.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari